5 tips om volledig aan jezelf voorbij te gaan en doodongelukkig te worden

Deze keer eens wat anders: een videoblog. Ook wel vlog genoemd, maar dat vind ik een heel vies woord. ..

 

En voor wie toch liever leest: hieronder een ”ouderwets” blog.

Er was eens een tijd dat ik niet helemaal mijn eigen koers aan het varen was…en dus voorbij ging aan mezelf. Daar heb ik veel van geleerd en daarom kan ik je een paar tips geven hoe je ervoor zorgt dat jij volledig aan jezelf voorbij gaat zodat je uiteindelijk doodongelukkig zult worden.

Hier komen ze:

 1. Zeg overal ja op!

Het maakt niet uit wat er van je gevraagd wordt en door wie, zeg gewoon ja. Ook als het op niet zo’n fijne manier wordt gevraagd (want daar sommige mensen best onhandig in). Het levert je vast veel vrienden op en wie wil dat nu niet? Op den duur zul je bekend staan als iemand die altijd voor een ander klaar staat en dat is wat deze kille wereld tenslotte nodig heeft: mensen die nooit te beroerd zijn om een ander te helpen, ook als dat ten koste gaat van henzelf.

 1. Houd je mening voor je!

Eerlijk is eerlijk: niet iedereen zit er op te wachten en je loopt altijd het risico dat iemand het niet met je eens is. Er kan zelfs ruzie van komen of ander vervelend gedoe. Dat moeten we niet hebben natuurlijk.

En tja, wat weet jij er nou van? Straks zeg je nog iets dat nergens op slaat!

 1. Vind de mening van anderen belangrijker dan wat jij zelf vindt, voelt en wilt.

In tegenstelling tot jouw eigen mening, die je dus beter wijselijk voor je houdt, hecht je veel waarde aan de mening van anderen. Wat jij zelf vindt en wilt, dat doet er niet zoveel toe. En negeer vooral je gevoel, want met dat soort vage shit kun je toch niks. Nee, luister naar de mensen om je heen. Zij weten veel beter wat goed voor je is dan jijzelf.

 1. Doe wat hoort in plaats van wat je echt wilt.

We willen allemaal wel eens wat, nietwaar? Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je de dingen doet die je hoort te doen en op de manier zoals dat hoort. Zoals iedereen dat doet. Vooral niet uit de pas lopen, want dan wordt het een zooitje. Zeker niet je kop boven het maaiveld uitsteken want dat is gevaarlijk! Of zoals ze in Drenthe zeggen (daar ben ik opgegroeid en ik deze vaak gehoord): ”doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Top advies!

 1. Wees een echte pleaser.

Je wilt natuurlijk wel aardig gevonden worden en leuke mensen om je heen hebben. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, door een ontzettende people pleaser te zijn. Daar trek je enorm leuke mensen mee aan en tja, nogmaals: wat jij wilt en waar jij behoefte aan hebt, dat is niet zo belangrijk. Het gaat immers niet om jou, dus stel de ander voorop.

Als je deze tips consequent toepast, zul je gegarandeerd aan jezelf voorbij gaan. Dat beloof ik je!

Ik wens je heel veel succes met het in praktijk brengen van deze tips!

thumbs up

P.S. Je snapt natuurlijk dat dit gekkigheid is. Heb je nou juist genoeg van deze valkuilen omdat je er regelmatig met twee voeten in stapt? Dan is het hoog tijd dat wij eens een gesprek gaan voeren.

Laat mij je helpen met gouden tips hoe jij voortaan deze valkuilen voorgoed uit je leven verwijderd. Wacht niet langer en maak een afspraak met me om de mogelijkheden te bespreken.

 

2 gedachten over “5 tips om volledig aan jezelf voorbij te gaan en doodongelukkig te worden”

 1. Beste Corry,

  Dank voor diet bericht van jou, dat ik als oud pleaser zeer waardeer.
  Doordat ik mij bij alles ben gaan afvragen wat op mijn pad komt via mijn hart, de plek waar enkel neutraliteit en mededogen resoneert en dus geen plek is voor onze bedachte emotionele, het slachtoffer gedrag, heb ik mijzelf hervonden:

  Is het goed voor mijzelf, de ander en het totaal?

  Is het antwoord één maal ontkend op deze drievoudige vraag, wees dan zo eerlijk naar jezelf dit kenbaar te maken ook al dien je hiervoor op je schreden terug te keren!
  Niets behoord dan ook onder een nep-mantel der liefde of z.g. vrede bedekt te worden, zeker op de eerste plaat jezelf niet! Als mensen zouden weten dat ‘Zelfopoffering’ het beginstadium is van zelfmoord, zouden ze eerder hulp gaan zoeken.

  Het werken aan jezelf is dan ook de grootste kracht die er is!

  1. Hallo Herman,

   Dank je wel voor je mooie reactie! Fijn dat je iets hebt gehad aan mijn bericht/video.
   Mooi wat je schrijft over hoe je jezelf hebt hervonden d.m.v. vragen stellen. Het gaat er inderdaad om bloedje eerlijk te zijn naar jezelf, wat niet altijd makkelijk is maar waar je wel het meest aan hebt. En inderdaad, het hart kent geen oordeel!

   Hartelijke groet, Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.