De illusie van vrijheid

Vaak denken we dat we vrij zijn in ons denken en handelen, we leven immers in een vrij land, gelukkig! Ik realiseer me heel goed wat een voorrecht dit is. Echter, we zijn vaak helemaal niet zo vrij hierin als we denken en dat ligt….aan onszelf. We beperken onszelf op het niveau van het onderbewuste of het onbewuste. Door wat we denken, de herinneringen die diep in ons liggen opgeslagen, door wat we van huis uit hebben meegekregen, onze overtuigingen, ons zelfbeeld, door ons gebrek aan vertrouwen, door het denken vanuit angst voor tekort. En daardoor houden we onszelf gevangen in hetzelfde angst-denken, houden we onszelf klein, gaan we niet voor wat we echt willen, passen we ons aan etc.

Dit hebben we vaak niet eens door, het zit niet in ons bewustzijn. Totdat er iets gebeurt waardoor we er bewust van worden. Of doordat we bereid zijn eens kritisch naar onszelf te kijken. Wat niet gek is om zo nu en dan eens te doen…

Zo ontdekte ik een tijd geleden dat ik nog steeds, na alles wat ik al heb gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, cursussen, trainingen, opleidingen, healing, coaching en meer, moeite heb om te denken in overvloed. Dat ik moeite heb om te ontvangen. ALLES te ontvangen, the good, the bad & the ugly.
Hoewel ik al veel heb gedaan op dit vlak, ontdekte ik weer een nieuwe laag. Zo gaat dat, wij mensen zijn wat dat betreft net uien….als je maar bereid bent het innerlijk werk te doen, valt er steeds weer een nieuwe dimensie te ontdekken.

Hart werk

En dan is er werk aan de winkel. Niet in de zin van hard werken, eerder hart werken. Namelijk diep in jezelf kijken wat voor oude shit er nog zit en welke lessen daar uit te trekken zijn. Want daar gaat het om, dat je dealt met datgene dat je tegenkomt in jezelf en het durft aan te kijken en te onderzoeken, zodat je ervan kunt leren en zodat je kunt groeien als mens. En ja, dat is soms heftig, I know. Je kunt dingen tegenkomen van lang geleden, vorige levens zelfs. Dan zijn het vaak thema’s die ook in dit leven op één of andere manier (vaak een andere manier dan in vorige levens) spelen. Het is steeds weer een laagje dieper gaan, soms kom je iets tegen dat je al kent, maar dan is het enkel weten en dan ineens kun je het ook echt voelen, op een heel diep niveau en durf je ernaar te kijken, te blijven kijken, het aan te gaan.

En dat is precies dat nodig is om die oude energie te shiften. Om zo wel vrij te zijn in denken, voelen en handelen. In elk geval meer vrijheid daarin te ervaren. En nee, dat gaat niet in één keer en dat is oké. Stap voor stap, healing is een proces dat in golfbewegingen verloopt. Ups en downs dus. Elke keer als ik weer iets heb opgeruimd, voel ik me lichter. Voel ik fysiek meer ruimte in mijn lijf en kan de energie weer beter stromen. Zo fijn!

Door je energie te shiften ontstaat een nieuwe realiteit

Dat is hoe het werkt. In de basis zijn we vrij, zijn we pure energie, licht en liefde. En nee, dat is geen zweverig geklets, dat is gewoon moderne fysica, keiharde wetenschap. Door al onze ervaringen heen ontstaat er een soort vervuiling. En het bijzondere is, dat we vaak gewend raken aan deze vervuiling en zonder dat we het (aanvankelijk) door hebben meer van hetzelfde creëren: meer gedoe, meer drama, meer negativiteit. Dat doet dus ons onderbewuste en daar kunnen we gelukkig wel degelijk invloed op uitoefenen. Door verder te kijken, door op de diepere lagen te werken in de energie. En deze dus te veranderen. Zo binnen, zo buiten betekent dus dat dit doorwerkt in de wereld om je heen, waar je onderdeel van uit maakt en energetisch gezien loopt alles immers in elkaar door. Jouw lichaam eindigt fysiek gezien bij je huid, maar loopt energetisch gezien door, in je energieveld dat weer verbonden is met het immense energieveld waar we allemaal onderdeel van uitmaken. Als jij aan jezelf werkt op energetisch niveau, door je eigen energie te veranderen, heeft dat invloed op dat veld. Je creëert opnieuw en er ontstaat een nieuwe realiteit.

Hoe is dat voor jou?
Wat onderdruk jij nog in jezelf?
Waar kan jij nog meer kiezen voor vrijheid?
En wat kan dat je brengen?

Ik nodig je uit om hiermee te experimenteren, als je dat nog niet hebt gedaan. Je hoeft mij niet op mijn blauwe ogen te geloven, ga het vooral zelf ontdekken. Je zult merken dat het echt zo werkt! Ik blijf het bijzonder vinden om dit zo te ervaren. Het is heel makkelijk om dit uit de weg te gaan en door te gaan op dezelfde voet en veel mensen doen dit ook. Zij hebben liever het bekende, hoe pijnlijk en vervelend dat ook is, dan iets nieuws dat onbekend en dus eng is. Dat snap ik wel. En we hebben dit ook nooit geleerd immers. Ik stel mezelf dan de vraag: wat gun ik mijzelf?

Wat gun jij jezelf?
Ervaar jij een gebrek aan ruimte in jezelf?
Beperk jij jezelf door oude shit?
Gun jij jezelf meer vrijheid?

Succes!

P.S. Mocht je hier hulp bij willen, d.m.v. healingsessies al dan niet gecombineerd met coaching kan ik je hierbij ondersteunen. Stuur me een berichtje als je hier interesse in hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.