Een uitnodiging om anders naar jezelf te kijken

Ooit was kerst een zogenaamd heidens feest. Het ging niet om cadeaus, uitgebreid eten en een kerstboom en het ging ook niet over Jezus. Het ging om de winterzonnewende, men vierde het einde van de donkere tijd en dat het licht na midwinter, 21 december, de kortste dag, weer terugkeert.

We zitten nu middenin die donkere dagen voor kerst en zo kan het misschien ook voelen. Dat je ook in jezelf wat meer wordt geconfronteerd met je eigen duisternis. Deze tijd van het jaar nodigt uit tot vertragen en de blik naar binnen te keren. Dus mocht je nu wat minder energie hebben, weet dat dit past bij deze tijd. Het is de natuurlijke cyclus van de seizoenen, wij hebben helaas afgeleerd om daarmee te leven.

Over energie gesproken….

Misschien ervaar jij al wat langer dat je minder energie hebt. Nu hoor en lees ik regelmatig aan alle kanten dat we onze energie moeten verhogen. Want hoe hoger de energie, hoe beter. Daar wil ik iets over zeggen.

Je kent het begrip vibratie, energie heeft een bepaalde trilling. En er bestaat inderdaad zoiets als een lage en een hoge trilling. We hebben de neiging om een lagere trilling te zien als minderwaardig, minder goed of zelfs slecht. En dat is wat mij betreft niet terecht.

Ik hoorde eens iemand zeggen:

”There is no such thing as low vibration, it is just slow vibration”.
Dat vind ik zo mooi en helpend, dat ik dit graag met je deel.

Wanneer er sprake is van een langzame vibratie, dus als je wat minder energiek bent, betekent dit dat jij een lager tempo nodig hebt dan je ego wil.

Ik heb em bewust cursief gemaakt. Dit is precies wat het is!
Oftewel: je mag vertragen. Er is niks mis met je en je ego maakt je wijs dat je van alles moet en hier geen tijd voor hebt, luister daar vooral niet naar. Het is een uitnodiging om te vertragen en dieper te kijken naar wat er in jou aanwezig is. Er is aandacht nodig voor iets dat wellicht nog beschadigd is, iets dat in elk geval liefdevolle aandacht nodig heeft. Er is healing nodig. En als je dat hebt gedaan, dan kan daarna je energie weer sneller gaan stromen.

Dit is een meer liefdevollere en meer helpende manier om ernaar te kijken. Laat je niet wijs maken dat er iets mis is met jou, dat je ”stuk” bent of minder dan een ander met een snellere vibratie. Langzame vibratie is een kans om opnieuw kennis te maken met de diepere lagen van onze schaduwkant, die te weinig of helemaal geen aandacht heeft gehad.

Een langzamere energie is een uitnodiging om te vertragen en om meer geduldig te zijn en meer in harmonie te zijn met de meest vervelende, oncomfortabele omstandigheden en gevoelens. De kunst is om die tragere vibratie niet vanuit je ego, maar vanuit liefde waar te nemen en te bekijken. Dus zonder oordeel! Kijk door de lens van liefde naar jezelf, alleen dat zal je verder helpen.

Opheldering

Mocht je nu denken: ”Ja, ja, dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan”. Dat is ook zo. Je kunt soms zo vast zitten, dat het gewoon even niet lukt. En we hebben allemaal onze blinde vlekken, daarom is het soms nodig en fijn als iemand met je meekijkt. Dat is precies wat ik doe tijdens een ophelderingssessie. Ik zie wat jij niet ziet, wat je niet kunt of durft zien. Het is een reading sparringsessie waarbij ik je opheldering verschaf en help om de sluiers op te lichten. Ik vertel je niet wat je moet doen, ik doe geen voorspellingen maar geef weer wat ik in jouw energie waarneem. We kijken samen hoe dat je verder kan helpen.

Omdat december toch een feestelijke maand is, (ik ben blij dat het licht straks weer terugkeert en ik ben jarig eind deze maand) heb ik een cadeautje voor je!
Als je deze maand nog een ophelderingssessie aanvraagt, ontvang je hierbij gratis een pakket met ontspannende oefeningen als audiobestand, die je helpen om te verbinden met jezelf, te midden van alle chaos en onrust die je soms kunt voelen. Je kunt ze doen waar en wanneer je wilt en zo vaak je wilt. Handig toch?

Klinkt dit als iets dat je wel kunt gebruiken, voelt dit licht voor je, stuur me dan een reply op deze mail met je telefoonnummer en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ook als je hier nog vragen over hebt, laat het gerust weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.