Hoe je steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraait. En hoe je dat verandert.

Waar zit jij met je aandacht? Nu, op dit moment? Ben je helemaal aanwezig terwijl je dit leest? Je hebt vast weleens gehoord dat we per dag zo’n 60 tot 80 duizend gedachten hebben. En dat het merendeel daarvan negatieve, herhalende gedachten zijn. Dat herken je misschien wel, ik wel tenminste. Soms kun je jezelf erop betrappen, dat je wéér in hetzelfde kringetje ronddraait. En nog een keer en nog een keer..

Rewind & fast forward

Wat je wellicht ook herkent, is dat je meestal in gedachten bezig bent met ofwel iets uit het verleden of iets uit de toekomst. Hoe vaak maak je je in gedachten niet druk om iets dat al is gebeurd? Die collega die naar je uitviel, of je partner die niet naar je luisterde vanochtend bij het ontbijt, of die opmerking van je vriendin gisteren of dat je tijdens de vergadering vorige week niet je mening hebt gegeven over het nieuwe beleidsplan.

En wat te denken van gedachten over dingen die je nog moet doen, variërend van de boodschappen om vanavond te kunnen eten tot die presentatie op je werk over twee weken. Of al die dingen waarnaar je verlangt, maar niet hebt? Die mooie bank van 3000 euro die zo goed zou passen in de woonkamer, of minder uren werken, die promotie, die leuke baan, die fantastische geliefde of dat droomhuis in het buitenland of een goed gevulde bankrekening of 10 kilo eraf.

Herken je dat?

We doen het allemaal. We zijn teveel bezig met het verleden of de toekomst en zijn te weinig aanwezig in het nu. Terwijl het nu alles is dat er is, zoals Eckhardt Tolle altijd zegt. Waar je met je aandacht zit, is ook waar je met je energie zit. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Die ken je vast ook. Als je dan bedenkt dat al die gedachten aan verleden en toekomst grotendeels negatief zijn (focussen op dat wat je niet hebt is ook negatief), wat denk je dan dat dit doet? Brengt dat je iets positiefs? Nope.
Onze gedachten hebben een enorme kracht, dat onderschatten we vaak nog schromelijk. Met onze gedachten zenden we energie uit. Energie heeft een trilling, hoe meer een gedachte is gebaseerd op angst en tekort, de meeste gedachten dus, hoe lager de trilling. Gelijksoortige trillingen trekken elkaar aan. Dus wat trek je dan aan? Wat creëer je zelf met je gedachten? Meer van wat je niet wilt!

Ken jij je eigen creatiekracht?

We creëren dus zelf onze realiteit. Als je steeds in hetzelfde negatieve cirkeltje van angst en tekort blijft ronddraaien, zul je precies dat tegenkomen in je realiteit. Ik weet dat veel mensen dit niet willen accepteren. Dit gaat ze een stap te ver. Ik vond het ook wel even slikken. Het impliceert immers dat we onszelf in de problemen kunnen brengen of zelfs ziek kunnen maken. Want dat kan, daar is steeds meer wetenschappelijk bewijs voor. De meeste ziekten, dus niet alle, worden veroorzaakt door stress en levensstijl, wat je breed moet opvatten. Het gaat niet alleen om gezond eten en voldoende bewegen, het gaat ook over gezond omgaan met je emoties en gedachten en trouw zijn aan jezelf, bewust kiezen met wie je je omringt, hoe jij je leven inricht. Het heeft allemaal impact op je gezondheid en welzijn.

Maar het tegenovergestelde geldt ook, we kunnen voor onszelf dus ook situaties creëren de we wel willen, die wel voedend voor ons zijn. Door bewust te zijn van onze gedachten en bewust te kiezen voor positieve gedachten en gevoelens. Want vergeet het gevoel niet! Met enkel positief denken ben je er nog niet. Dat is een misverstand rond de wet van aantrekkingskracht dat ik vaak tegenkom. We worden namelijk grotendeels geleid door ons onbewuste. Dat onbewuste kun je zien als een soort computerprogramma dat je niet merkt maar wel op de achtergrond aanwezig is en veel invloed heeft. Die programma’s zijn weer gebaseerd op alle besluiten, ideeën, oordelen, overtuigingen, ervaringen, aannames e.d. die we grotendeels weer van anderen hebben overgenomen. Die we zijn gaan internaliseren als DE waarheid en die ons op deze manier leiden zonder dat we het door hebben.
Je kan nog zo vaak denken ”Ik ontmoet de liefde van mijn leven” maar als je in je onbewuste de overtuiging hebt dat je niet de moeite waard bent, omdat je dat vroeger zo vaak hebt gehoord bijvoorbeeld, gaat het em niet worden. Je wordt gesaboteerd door je onbewuste overtuigingen en daardoor krijg je niet de realiteit die je wilt. Je trekt namelijk niet aan wat je wilt, maar wat je energetisch uitstraalt.

Je energie shiften

Hoe kun je dit nou veranderen? Dat is niet eenvoudig, maar ook niet onmogelijk. Wat allereerst helpt, is om niet in gevecht te gaan. Wat helpt is om te focussen op het heden en op wat er al WEL is en waar je dankbaar voor kunt zijn, i.p.v. enkel focussen op wat je mist. Wat helpt, is aanwezig te zijn in het NU, met alles dat er is in het nu. Want als er in het nu iets is dat we niet willen, tegenslag of een emotie die we niet willen, dan zijn we geneigd om weer het verleden in te duiken of fast forward te gaan in gedachten naar de toekomst. Dat helpt niet, de uitdaging ligt erin je hier bewust van te worden en steeds terug te keren naar het nu. Meditatie kan je hierbij helpen. Het gaat dan vooral om omgaan met onze gedachten en emoties, niet zozeer de situatie maar wat het oproept: woede, angst, boosheid, teleurstelling, verdriet, schaamte, schuld en eindeloze negatieve gedachten. Dat je daar niet tegen vecht, maar het er laat zijn. Geen oordeel, het is wat het is. Ook al is de situatie ronduit %#*&!#.

Dit kan in het begin, en ook daarna nog trouwens, best lastig zijn. Maar het is niet onmogelijk. Het is bewezen dat dit werkt, er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die zich hierop richten. Dit is het terrein van de moderne kwantum fysica, waar mijn healing werk ook op is gebaseerd. Want dit betekent ook dat we onszelf kunnen helen. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfhelend vermogen. En bij heling gaat het dus niet alleen om fysieke heling, maar ook mentaal en emotioneel. Het hangt immers allemaal met elkaar samen. In mijn healing sessies, waarin ik veelal werk met aura en chakra healing, zie ik duidelijk deze samenhang. Hoe een verstoring in het mentale of emotionele lichaam doorwerkt op fysiek niveau. Hoe een spirituele blokkade te herleiden is naar een blokkade in je chakra’s. Heel bijzonder en tegelijk ook heel logisch eigenlijk hoe het werkt. En bijzonder om te merken hoe dat zelfhelend vermogen werkt, we zijn tot zoveel meer in staat dan we durven geloven.

”Where you put your attention is where you place your energy. If you are in the present moment, with whatever there is, you’ve got a lot of energy to execute”. – Dr. Joe Dispenza
Oefenen, oefenen, oefenen

Aanwezig zijn in het moment is dus iets dat je kunt oefenen, iedereen kan het leren. De één is er wat sneller mee dan de ander, maar je zult merken dat als je gaandeweg meer in het nu kunt zijn en sneller kunt terugkeren wanneer je afdwaalt (wat gegarandeerd gebeurt en niet erg is) dat je veel meer energie overhoudt. Want al dat gepieker en gemaal kost bakken energie! En je zult ook merken dat die emoties en gedachten niet met je aan de haal gaan. Zo kom je gaandeweg steeds meer bij de stilte in jezelf, maar ook met liefde en met de magie, in contact met de bron of hoe je het wilt noemen. Je zult merken dat je in die stilte, waarbij je dus niet wordt afgeleid door al die duizenden ondermijnende, disfunctionele herhalende gedachten, de antwoorden vindt die je voorheen buiten jezelf zocht. En dat je vanuit dat moment, in het nu, vanuit die stilte een andere, meer positieve energie gaat uitstralen. Verander je energie en je verandert je realiteit.

Ik nodig je uit om de komende tijd eens te letten op waar jij met je aandacht zit.
Wees eerlijk naar jezelf, wat houdt je bezig, wat vangt jouw energie?
En hoe correspondeert dat met wat je in je realiteit tegenkomt? Is dat wat je wil?

Als je bovenstaand verhaal herkent en je wilt ondersteuning hierbij, neem dan contact met me op. In mijn sessies bied ik o.a. oefeningen die je helpen om meer in contact te komen met die stilte in jezelf en daarnaast ondersteun ik je d.m.v. healing om te kijken waar de blokkades zitten en deze op te lossen zodat je energie weer vrij kan stromen. Zoals ik al schreef, alles hangt met elkaar samen en met mijn energetisch werk kijk ik naar het totaalplaatje.
Wil je hier meer over weten, bel of mail me gerust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.