Hoe we onszelf gevangen houden. Stap uit de kooi!

Free your mind!
And the rest will follow…

Ken je dit nummer nog van En Vogue? Het zat ineens in m’n hoofd, geweldig nummer!
Nu gaat dit nummer over vooroordelen en racisme, de rest van de tekst is heel sterk, maar als je enkel deze twee zinnen neemt, is dit heel toepasselijk als het gaat om hoe wij onszelf tot een gevangene van onze gedachten maken.

We hebben vele tienduizenden gedachten op een dag en het merendeel is herhalend en negatief. Het gaat de godganse dag door en dat gaat vanzelf. Het komt voort uit ons onbewuste en dat functioneert als een automatische piloot. We laten ons er door leiden zonder dat we het in de gaten hebben. Als een virus dat op de achtergrond van je pc draait.
Er wordt wel gezegd dat 95% van ons handelen voortkomt uit dat onbewuste. Nu is het zo jammer dat dit onbewuste zich niet zo bezighoudt met de realiteit in het hier en nu, maar vaak nog bezig is met het verleden. Zoals ze zeggen bij reclames voor beleggingen, als disclaimer: resultaten behaald in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.


Alarmsysteem op repeat

Dat is precies wat het onbewuste doet. Die gaat uit van wat ooit was en dan met name de vervelende dingen en trekt de conclusie dat het in de toekomst ook zo zal zijn. En dat je dus op moet passen, het zendt de ene negatieve boodschap na de andere. En dit beperkt ons enorm. In alles. We laten kansen liggen, proberen controle te houden, zijn alleen maar druk bezig, voelen niet of nauwelijks hoe we ons voelen en vergeten om gewoon te zijn. We laten ons leiden door angst, het is vermoeiend en we putten onszelf uit.

Eerder schreef ik een artikel over hoe ons ego ons in de weg zit, dat ego heeft hier ook alles mee te maken. Dat is namelijk dol op dit soort herhalende, belemmerende gedachten en voedt zich hier graag mee.

We benutten maar een klein deel van onze capaciteiten,  we laten nog zoveel onbenut. Zo staan we, doordat we zo in beslag genomen zijn door die busy mind, doorgaans nauwelijks in contact met onze intuïtie. En dat is zonde, want onze intuïtie houdt zich niet bezig met het verleden en angst. Onze intuïtie is neutraal, geeft geen waarde-oordelen en spreekt nooit negatief tot ons. Het weet wel heel goed wat juist is voor ons, op zielsniveau. Onze intuïtie wordt ook wel de fluistering van de ziel genoemd. Het fluistert inderdaad, dus als je zo’n schreeuwende busy mind hebt, is het lastig om de stem van onze intuïtie te horen.

Dus: Free your mind! Dan kun je de stem van je intuïtie veel beter horen!

Innerlijke wijsheid

Wanneer we in staat zijn om ons niet langer klakkeloos te laten leiden door onze monkey mind, busy mind, innerlijke criticus etc. hoe je het ook noemt, dan kunnen we contact maken met een andere bron van informatie, namelijk onze eigen innerlijke wijsheid. Dan kunnen we contact maken met onze kern, omdat we voorbij kunnen kijken voorbij al die lagen angst, oordelen, opvoeding etc. En dan kunnen we ons vanuit die kern, vanuit onze essentie i.p.v. angst, verbinden met anderen en het grote geheel. Hoe anders zal alles dan zijn?

Stel je eens voor…dat je keuzes maakt op basis van vertrouwen? Dat je überhaupt meer vertrouwen kunt voelen. Dat je veel makkelijker kunt voelen wat je nodig hebt, wat je te doen staat. Dat je uit kunt reiken naar anderen vanuit jezelf, niet diegene die je denkt te moeten zijn, die zich uit angst aanpast en klein houdt, maar vanuit jouw essentie. Je zult merken dat het contact heel anders zal verlopen en je ook andere mensen zult aantrekken.

Een andere frequentie

Maar hoe dan? vraag je je wellicht af. Want die gedachten gaan vanzelf, hoe kom je daar uit? Het vraagt om bewustzijn. Train jezelf om je allereerst bewust te worden van je gedachtestroom. Yoga en meditatie kunnen hierbij heel goed helpen, maar ook rust nemen, je mobiel vaker wegleggen en de natuur in gaan. Kies vervolgens voor positieve gedachten, spreek positief tegen jezelf en voel ook vooral wat het met je doet! Het gaat erom om in een andere bewustzijnstoestand te komen dan de dagelijkse automatische stress toestand waarin we ons doorgaans bevinden. In deze toestand produceren onze hersenen zogenoemde bèta golven die te maken hebben met overlevingsmechanismen. In bèta staat gaat het om aandacht en de focus ligt naar buiten. Het is ook de staat van de stress response en in deze staat voelen we ons doorgaans nerveus, gespannen en ons geheugen werkt minder goed.

Met mijn healingsessies en trajecten werk ik op een diepere, energetische laag waarbij je in een ontspannen staat van zijn raakt. Je hersenen produceren golven op een lagere frequentie en je raakt uit die bèta staat. In deze staat ben je ontspannen, van binnen voel je je rustiger en je aandacht en geheugen werken beter.

Tijdens een healingsessie ga ik bovendien op zoek waar bij jou energetische verstoringen en blokkades in je systeem zitten. Langdurige stress, en die maalstroom van negatieve gedachten creëren al heel wat dagelijkse stress, veroorzaakt verstoringen en blokkades in je energetische systeem. D.m.v. healing kunnen deze worden verholpen zodat jouw energie weer vrij(er) kan gaan stromen. Dit levert je o.a. meer innerlijke rust, helderheid en energie op.

Neem gerust contact met me op voor een afspraak of meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.