Mini retraite middag: Uit je hoofd, in je lijf

Ultiem oplaadmoment voor jezelf

Hoe staat het met jouw energie? Kan jij wel een oplaadmoment gebruiken? Nou ja, wie niet eigenlijk?      Dan is deze ontspannen middag ”me time” wellicht iets voor jou!

Het is nu nog winter en dat is nou eenmaal een periode waarin we wat minder energie kunnen hebben. Dat hoort gewoon bij het ritme van de natuur. Dit is de tijd om het wat rustiger aan te doen, je wat meer terug te trekken en te reflecteren. Te voelen wat je nodig hebt en je op te laden zodat je straks in de lente weer meer de actie in kunt gaan. Maar voor nu: niet al teveel actie!

Dit is de natuurlijke cyclus. Maar tja, daar houden wij moderne mensen ons niet zo aan. Daar is onze maatschappij ook totaal niet op ingericht. Hoezo tijd voor bezinning? Wanneer dan? En rustig aan doen? Maar er is nog zoveel te doen!

Van doen naar zijn

Het is de kwaal van deze tijd, altijd maar druk zijn, altijd maar in de actie-modus. We gaan hiermee tegen de natuur en dus ook onze natuur in. We bewegen niet mee met de natuurlijke stroom. Dat is waarom we allemaal te weinig energie hebben. Niet alleen omdat het winter is, maar vooral omdat we niet meebewegen op het natuurlijke ritme. En als het dan straks lente is en tijd om wel meer actie te ondernemen, hebben we daar onvoldoende energie voor.

Als je nu denkt: ”ja hallo, zo makkelijk is het niet om mee te gaan met het ritme van de natuur”. Klopt, dat is ook zo. Je hebt nou eenmaal dingen te doen en dat is niet erg. Zolang je maar voldoende oplaadmomenten hebt. We leggen onze smartphone dagelijks aan de oplader want dat vinden we zo belangrijk, maar laden we onszelf wel genoeg op?

Als jij van jezelf weet dat je te weinig tijd voor jezelf neemt, teveel in de doe-modus zit en wellicht beter voor anderen zorgt dan voor jezelf (wees eens eerlijk…) dan nodig ik je van harte uit voor deze MINI RETRAITE MIDDAG!

Wat houdt het in:
Het is tijd voor jou: you time!
Een middag waarin je niets moet en je wordt uitgenodigd om uit de actie-modus en veel meer in de zijns-modus te komen. Om te ontspannen en op te laden. Uit je hoofd en in je lijf, dat is het idee.Want vaak is het ons hoofd dat ons in de weg zit..
Ont-moeten, ont-spannen en opladen!

 • Een middag met een klein groepje met diverse ontspannende oefeningen en healing.
 • Healing op bijvoorbeeld die strenge stem in jezelf, op oude energie die jou wellicht nog in de weg staat om tijdig uit de actie te stappen en meer te ontspannen en dichterbij jezelf te komen en bij wat goed voor je is.
 • Healing op dat wat jou niet langer dient en je los mag laten.
 • Een middag om aandacht te hebben voor jezelf, voor hoe het ECHT met je gaat. Voor hoe het is gesteld met jouw energie-huishouding en wat je nu nodig hebt.
 • Een middag om te ontspannen en op te laden.

Voor wie?

 • Voor iedereen die wel wat zachter een aardiger voor zichzelf mag en wil zijn.
 • Voor wie verandering wil.
 • Voor wie toe is aan ontspanning en tijd en aandacht voor zichzelf.
 • Voor wie een strenge innerlijke criticus heeft waardoor je altijd maar hard aan het werk bent en maar doorgaat, streng voor jezelf bent.
 • En daar genoeg van heeft!
 • Voor wie wel wat healing kan gebruiken, toe is aan meer zachtheid en de energie vrij(er) wil laten stromen.
 • Voor wie minder hoofd en meer hart wil ervaren.

Voelt dit als iets wat je wel kan gebruiken, waar je blij van wordt?
Zo ja, je kan je tot 25 februari aanmelden.
Ik heb deze middag gepland op vrijdagmiddag 1 maart van 13.30 uur tot 17.00 uur in/nabij Groningen. Dan kan je in elk geval lekker ontspannen het weekend ingaan en ook de meteorologische lente, want die start die dag:)
Een relaxte middag compleet verzorgd met koffie, thee, sap, wat lekkers en wat gezonds voor 65,- incl. 21%BTW.