Online training Van lijden naar zelfleiderschap

Gedoe in het contact met anderen, gedoe in je relatie, op je werk. Daar krijgen we allemaal wel eens mee te maken, dat is niet erg en hoort bij het leven. We krijgen allerlei uitdagingen op ons bord. Hoe jij echter omgaat met dat gedoe en die uitdagingen, dat is aan jou. En daar heb je wel degelijk invloed op, al reageren we vaak automatisch.

Reageren vanuit de automatische piloot of vanuit zelfleiderschap?

We hebben allemaal zogenaamde coping mechanisms ontwikkelend toen we opgroeiden. Dat waren destijds de meest adequate reactiepatronen op de situaties waarmee we toen te maken hadden. In onze jeugd en ook nog daarna pikken we allerlei ideeën, overtuigingen, oordelen, zienswijzen en dergelijke op die veel invloed hebben gedurende de rest van ons leven. We leren ze via onze cultuur, opvoeding, van familie, vrienden, iedereen met wie we omgaan en ooit zijn omgegaan. Dat is bepalend voor hoe we denken over onszelf, anderen, hoe we naar de wereld kijken, hoe we omgaan met kansen, met problemen, met wie we omgaan, de relaties die we aangaan in de meest brede zin van het woord, werk, gezondheid..

In moeilijke situaties vallen we vaak in eerste instantie terug op deze patronen. Niet handig, maar zo werkt dat nou eenmaal. We reageren dan uit onmacht, we worden geraakt in onze oude pijn van vroeger die nog niet (helemaal) is geheeld en reageren zoals we dat vroeger deden. En dat gaat dus vanzelf, buiten ons bewustzijn om. Maar wat vroeger prima werkte, werkt niet automatisch goed in het heden. Sterker nog: meestal staan onze reactiepatronen ons in de weg in werk en/of privé.

Wil je daar verandering in brengen, dan zul je je allereerst bewust moeten worden van jouw zogenaamde overlevingspatronen. Wanneer je daar inzicht in hebt en ook snapt hoe het werkt, dan heb je de kracht om te veranderen. Om niet vanuit je oude overtuigingen en pijn van vroeger te reageren, maar vanuit je kracht, vanuit het hier en nu.

Hierover leer je alles in de training:

Van lijden naar zelfleiderschap; inzicht in je overlevingspatronen

Je leert hoe deze patronen zijn ontstaan en hoe ze ons weg houden van onze werkelijke aard, onze ware natuur. De patronen kun je ook maskers noemen en maskers staan de verbinding met jezelf erg in de weg. Door hier meer inzicht in te krijgen, kun je meer ruimte creëren in die maskers zodat je er niet langer mee vergroeid hoeft te zijn (want zo gaat dat op den duur, je vergeet dat het ”slechts” een masker is en je het ook af kunt zetten).
Ik vertel je ook hoe zo’n masker of patroon energetisch en fysiek doorwerkt en wat de impact daarvan is, welke verschillende soorten maskers/patronen er zijn, wat je kan doen om niet langer te lijden door je masker of patroon en hoe je meer zelfleiderschap kunt ontwikkelen. Zodat je niet langer vanuit onmacht reageert op gebeurtenissen, maar vanuit je innerlijke kracht. Hierdoor ervaar je meer ruimte in jezelf en ben je niet langer een speelbal van je omgeving, maar sta je steviger in je schoenen en kun je bewuster kiezen hoe je wilt reageren.

JA, IK DOE MEE

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in het eigen gedrag en wil werken aan persoonlijke ontwikkeling. Zeker interessant wanneer je merkt dat bepaalde patronen steeds terugkeren in je leven of je problemen dan wel uitdagingen ervaart in het contact met anderen. Ook heel geschikt voor ondernemers en professionals, meer kennis van en inzicht in je patronen werkt ook door in je werk natuurlijk.

Wat levert het je op?
  • Je hebt kennis van het ontstaan van overlevingspatronen
  • Je hebt inzicht in jouw eigen patronen
  • Je leert hoe deze patronen doorwerken op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel
  • Je leert wat je kan doen om je minder te laten leiden en minder te lijden door je patronen
  • Je krijgt praktische opdrachten en oefeningen om hieraan te werken
  • Je weet hoe je kunt werken aan meer lichaamsbewustzijn
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en zelfleiderschap
Praktisch

De training bestaat uit 3 online bijeenkomsten van 2,5 uur: op 2, 9 en 16 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur.  Tijdens de trainingsbijeenkomsten geef ik uitleg, kun je al je vragen stellen en doen we lichaamsgerichte oefeningen. tussen de bijeenkomsten door ontvang je per mail verdere uitleg en opdrachten/oefeningen.
De training kost 145,- en is exclusief BTW voor ondernemers en voor wie zakelijk deelneemt, wil je als particulier deelnemen dan is het inclusief BTW, stuur me in dat geval een mail via [email protected]

JA, IK DOE MEE