Online workshop van wilskracht naar innerlijke kracht

Een alternatief voor wilskracht 

Met wilskracht kun je veel bereiken. We hebben het allemaal en soms staat ons iets te doen waar we geen zin in hebben of dat we moeilijk vinden, dan is het handig om gebruik te maken van je wilskracht. Je kan er bergen mee verzetten!

Hoe staat het met jouw wilskracht? Momenteel wordt onze wilskracht al maandenlang flink getriggerd. Er wordt veel van ons gevraagd in deze crisis, die ons allemaal op alle vlakken raakt. Nu is er niets mis met wilskracht op zich, maar er zitten ook minder positieve kanten aan wilskracht. Want als je gedurende langere tijd op wilskracht leeft, verg je heel veel van jezelf en put je jezelf uit.

Volhouden! Doorgaan!

En dat is nu precies het gevaar van wat er nu gebeurt. We gaan automatisch over op onze wilskracht. We hebben nooit eerder zoiets meegemaakt, we moeten ons aanpassen aan de omstandigheden, ons houden aan de maatregelen die tegen onze natuur ingaan en het duurt lang. Maar we moeten door! We kunnen ons niet laten neersabelen door angst.

We zitten massaal in de overlevingsmodus. Ondernemers worden financieel flink geraakt, mensen raken hun baan kwijt, jij zit misschien weer thuis te werken onder ver van ideale omstandigheden en dat geeft veel stress, maar ja… je moet door.

Zo hoort dat toch?

Dat is wat we met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Hard, harder, nog harder werken en je best doen. Niet opgeven, niet klagen, doorgaan! En dat doen we dan ook met zijn allen. Op wilskracht.

Wilskracht komt vooral uit je hoofd , je hoofd staat aan het roer en kan heel goed de signalen van het lichaam negeren. Met alle gevolgen van dien. Bovendien kost leven op wilskracht heel veel energie en dat heb je juist zo nodig. Het houdt helaas wel een keer op met die wilskracht. Het is een recept voor overspannenheid, burnout en andere ellende.

En dat wordt steeds zichtbaarder. Steeds meer mensen hebben stress klachten, steeds meer mensen komen psychisch in de knel en steeds meer mensen raken in een burnout.

Er is een beter alternatief voor wilskracht: innerlijke kracht!

Innerlijke kracht hebben we ook allemaal tot onze beschikking en deze kracht verbindt hoofd en lichaam met elkaar en kost veel minder energie. Wat het precies is en waarom je beter niet te lang op wilskracht kan leven en hoe je switcht naar die innerlijke kracht, daarover gaat deze workshop!

Voor wie?

Dit is interessant voor iedereen, want op school leren we hier niks over, maar het is specifiek geschikt voor al die professionals die op wat voor manier dan ook zorgdragen voor anderen en over een enorm doorzettingsvermogen beschikken. Professionals (in loondienst en ondernemers/zzp-ers) die als een soort Duracell konijntjes nooit opgeven. Want juist deze professionals lopen een groot gezondheidsrisico. Het kan anders!

PRAKTISCH

Het is een online workshop te volgen vanuit je huis of waar dan ook. Je hebt alleen een computer en internet nodig. En pen en papier is handig.

Datum: dinsdag 8 december 2020

Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur

Investering: 25 euro

Na aanmelding ontvang je je inloggegevens voor Zoom. Je hoeft zelf geen Zoom account te hebben.

Ja, ik doe mee

Wat levert deze workshop je op?

  • Je leert wat wilskracht is
  • Je leert wat de risico’s zijn als je te lang op wilskracht leeft (wat verreweg de meeste mensen doen helaas)
  • Je leert wat innerlijke kracht is en hoe je daar gebruik van kunt maken
  • Je krijgt meer inzicht in energie en energetische gezondheid
  • Je ontdekt hoe je meer innerlijke rust en kracht kunt ervaren, ook te midden van chaos en onzekerheid
  • Je leert het geheim van leven vanuit de bron, wat op zich geen geheim is maar niemand die het je ooit op school heeft geleerd (i.t.t. al die onzinnige feitjes die je in je hoofd moest stampen)

Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we leren om onze energie goed te gebruiken. Wil je goed zorgen voor je immuunsysteem, dan kun je beter niet te lang doorgaan puur op wilskracht.

Ja, ik doe mee

 

Volg mij op Facebook

Volg mij op Instagram

Volg mij op Linkedin