Ophelderingssessie

Deze sessie is geschikt voor wie graag meer helderheid wil omtrent een bepaalde vraag of thema. Het is een soort  sparringsessie die je inzicht verschaft bij zaken waar je met je hoofd geen antwoord op hebt. Vaak komen mensen bij me voor een ophelderingssessie wanneer ze vastlopen, op wat voor manier dan ook, en niet goed weten wat nu het probleem is. Dingen lopen stroef, of ze ervaren steeds hetzelfde patroon en hebben geen idee waar het em nou in zit. Dan kan het nodig zijn om eens een laagje dieper te kijken, naar wat er speelt in de onderstroom en niet direct zichtbaar is maar wel veel invloed heeft.

Klanten die bij mij een ophelderingssessie hebben gedaan, kwamen met o.a. de volgende vragen/kwesties:
  • Ik ervaar al een tijd lang een gevoel van onrust. Geen idee waar het vandaan komt, maar ik raak het niet kwijt.
  • Ik kom maar niet verder in mijn werk, alsof iets me tegenhoudt, maar wat?
  • Wil je eens kijken naar mijn algehele energieniveau?
  • Het lukt me niet om meer klanten te krijgen, wat staat me in de weg?
  • De laatste tijd voel ik me ineens heel onzeker over mijn werk. Waar komt dat nu vandaan?
  • Ik weet dat ik ander werk moet doen, maar ik heb geen idee wat. Wat past bij me, wat vind ik leuk? Kun je daar eens naar kijken?
  • Ik vind het lastig om zichtbaar te zijn, terwijl ik het niet eng of spannend vind. Toch lukt het me niet. Er is iets, maar wat?
  • Ik voel de laatste tijd veel verdriet, maar ik weet niet wat het is.
  • De laatste tijd heb ik steeds gedoe in het contact met anderen.

Met een ophelderingssessie kijk ik naar deze kwesties op een dieper niveau. Ik bezit het vermogen om wat verder te kijken dan de meeste mensen en kan vrij snel het pijnpunt zien. Ik kijk hierbij naar wat zich in de onderstroom afspeelt, wat ten grondslag ligt aan datgene dat jij in de bovenlaag ervaart. Het komt regelmatig voor dat een ophelderingssessie nieuwe, verrassende en soms pijnlijke of ongemakkelijke informatie oplevert. Dat weet ik natuurlijk nooit van tevoren, het is goed om je hier bewust van te zijn. De ervaring leert dat een ophelderingssessie vooral opheldering, inzicht en rust geeft. Ook als het gaat om moeilijke dingen. Vaak is er een gevoel dat alles op z’n plek valt.

Precies wat ik nodig had. Ik voel nu al de rust die de sessie geeft. Het krampachtige is er af. Dat klopt ook precies!
De rust die ik langzamerhand in m’n leven heb.
Lieve Corry, ben er erg blij mee. Bedankt!”

Saskia, zelfstandig ondernemer

Hoe het werkt in de praktijk

Jij vertelt mij je vraag en wanneer ik voldoende informatie heb,  maken we een afspraak en ga ik aan de slag voor je. Ik stem me dus af op die zogenoemde onderstroom en ik kijk zonder oordeel. Ik koppel terug wat ik heb waargenomen, ik geef geen interpretatie. Dat is aan jou, want het gaat tenslotte om jou. Het is veel interessanter wat de informatie met jou doet en wat het bij jou oproept. En hoe het je verder kan helpen, daar gaat het vooral om. En daar help ik je bij.

Soms is de informatie verrassend, misschien had je iets anders verwacht. Soms is het de bevestiging die je net nodig had. Het is de kunst om verwachtingen los te laten en te vertrouwen op dat wat zich aandient. Dat gebeurt namelijk niet voor niets…

Met deze sessie schep ik als het ware helderheid in de mist, schijn ik het licht op wat voorheen niet zichtbaar was. Vandaar de naam ophelderingssessie. Soms kunnen mensen de informatie direct plaatsen en soms blijkt pas na maanden: ”aha, dat ging hierover.”

De terugkoppeling gaat via een online sessie van ongeveer 60 minuten. Hierin heb je de mogelijkheid vragen te stellen en kunnen we samen sparren en help ik je met hoe je verder kunt met de informatie in je dagelijks leven. Het is aan jou wat je eruit haalt en wat je er verder wel of niet mee doet. Je ontvangt na afloop een opname van de sessie, zodat je het later nog eens terug kunt luisteren mocht je dat willen. Wat ik overigens wel aanraad, omdat je dan vaak net andere dingen eruit haalt.

Heb je geen specifieke vraag, maar ben je gewoon benieuwd en wil je graag eens een ophelderingssessie ontvangen? Dan kan natuurlijk ook!

Investering: EUR 97,- exclusief BTW.

Besluit je n.a.v. deze sessie een langdurig traject aan te gaan, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten voor een traject.

Deze sessie is tevens geschikt voor teams, om te onderzoeken wat er in de onderlaag van een team of afdeling speelt. Bijvoorbeeld bij een moeizame communicatie, gebrek aan plezier in het werk. Hiervoor geldt een iets andere aanpak en een ander tarief, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil een ophelderingssessie!