Waarom een goede verbinding met jezelf juist nu zo belangrijk is

Al een tijdje worden er op de radio kerstliedjes gedraaid, op tv komen de meest zoetsappige, niet-originele kerstcommercials voorbij en ik zag eind oktober (!) al mensen met kerstbomen slepen. Volgens mij zijn we erg toe aan gezelligheid, sfeer, warmte na al die maanden van corona maatregelen.

Nu wordt deze kerst anders dan voorheen gezien het feit dat we alwéér in een lockdown zitten. December hoort een gezellige maand te zijn, een feestmaand die in het teken staat van samen zijn, warmte, gezelligheid. We moeten er maar het beste van maken, improviseren en creatief zijn!

Maar eerlijk is eerlijk: december is óók een maand die veel mensen (extra) stress oplevert. Sinterklaas inkopen, later nogmaals voor kerst, op het werk moet nog van alles worden afgerond en ja hoor, dat blijkt elke keer weer meer werk te zijn dan gedacht. Als je niet oppast, hol je zo doodmoe je kerstvakantie in. Dat is niet de bedoeling toch?

Natuurlijkheid omarmen

Nu is de winter bij uitstek de periode om het rustiger aan te doen. Om tijd voor jezelf te nemen, te vertragen en de blik naar binnen te werpen. Dit is DE tijd voor bezinning en reflectie. Kijk maar naar de natuur, hoe die zich terugtrekt om straks in de lente weer tot bloei te komen.

Maar wie doet dat nou echt? Wees eens eerlijk: doe jij dat voldoende?
We zijn het verleerd om volgens het ritme van de natuur te leven. Tuurlijk, we zitten graag binnen bij het vuur met warme chocomelk in plaats van de deur uit te gaan, maar meestal houdt het daar wel op. We zijn vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur en leven tegen het natuurlijke ritme in. Dat is zo ontstaan in de loop van onze geschiedenis.

Maar het is niet te laat om dat te veranderen, om meer terug te keren naar ons natuurlijke ritme. Het vraagt om wat aandacht, tijd en de oprechte intentie tot positieve verandering.

Nu heb ik een tijdje terug gewerkt aan een nieuw aanbod dat je daarbij kan helpen en dat nu heel passend blijkt te zijn (vind ik) voor deze periode. Niet alleen omdat het winter is, niet alleen omdat je wellicht last hebt van december stress of überhaupt stress, maar ook omdat het volgens mij nu méér dan ooit hard nodig is dat we leren om te stoppen met doordenderen en voorbij te gaan aan onszelf en wat ins ons leeft.

Met alles wat dit jaar gaande is, is het volgens mij nu meer dan ooit nodig dat we in verbinding komen met onszelf, dat we niet enkel vanuit ons hoofd en logica leven maar hoofd en hart en buik met elkaar leren te verbinden. Ik denk dat het de hoogste tijd is dat we ons herinneren wat menselijkheid en natuurlijkheid betekenen en leren om in contact te komen met onze innerlijke wijsheid.

Iedereen beschikt over een diepe innerlijke wijsheid. Ook dat is onze natuur. Als je daar goed mee in contact staat, weet je wat je nodig hebt, wat het antwoord op je vraag is, wat je vraag ook is. Je hoeft enkel naar binnen te gaan in plaats van steeds de focus op de buitenwereld te hebben. Als je goed in contact staat met je innerlijke kracht en wijsheid, hoef je geen speelbal te worden van de wereld om je heen met al het geschreeuw en geroeptoeter dat nu gaande is. In verbinding met je innerlijke wijsheid en kracht ontdek je dat je lichaam en geest veel sterker zijn dan we doorgaans denken en zul je meer (zelf)vertrouwen en rust en kracht gaan ervaren.

Van buiten naar binnen, van binnen weer naar buiten

Ik had het al klaar liggen en toen kwamen de nieuwe maatregelen, ik heb getwijfeld of ik het nu wel moet aanbieden. Maar ik dacht: als we dan toch worden gedwongen om zoveel mogelijk in onze huizen te blijven, laten we deze situatie dan maar benutten om daadwerkelijk naar binnen te keren: in onszelf, om verbinding te maken met onze lichamen, wat hebben ze ons te vertellen? Om verbinding te maken met onze harten, om ze verder te openen. Zodat we ons bewustzijn kunnen vergroten, de relatie met onszelf kunnen verbeteren en daarmee de relatie met anderen en moeder aarde. Zodat we samen kunnen bouwen aan een nieuwe, betere wereld. Zo binnen, zo buiten.

Ik heb een pakket gemaakt met 10 diverse oefeningen die je helpen met die verbinding met jezelf en je innerlijke kracht en wijsheid. Het is een selectie van mijn beste oefeningen tot nu toe, gebaseerd op mijn kennis van en ervaring met psychologie, energieleer, oosterse geneeswijzen, yoga en qigong.
De oefeningen waren oorspronkelijk bedoeld voor mijn cliënten die individuele begeleiding krijgen, maar ik heb besloten om ze te bundelen in een pakket zodat ze voor een breder publiek toegankelijk worden. Omdat ze heel krachtig kunnen doorwerken en kunnen zorgen voor transformatie binnenin jezelf.

Het pakket bestaat uit meer dan 2 uur aan audio opnamen: ademhalingsoefeningen, meditaties, enige toelichting erbij, visualisaties en meer, allemaal bedoeld om te ontspannen en om meer in contact met jezelf, je lijf en je energie te komen. Sommige oefeningen gebruik ik al jaren in mijn praktijk als energetisch coach en deze worden door cliënten als zeer ontspannend en transformerend ervaren. Andere oefeningen zijn nieuw of hebben een update gehad.
Het enige dat je nodig hebt is een rustige plek waar je niet gestoord wordt, oortjes in en ontspannen maar!

Decemberactie

De gehele maand december betaal je geen 79 maar 59 euro. Na ontvangst van je betaling krijg je het pakket toegestuurd en dan kun je de oefeningen gebruiken zo lang en zo vaak als je wilt!
HIER kan je het in-contact-met-jezelf-pakket voor innerlijke rust en meer energie bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.