Wat als….wat als je niet langer in de weg staat?

Wij mensen zijn behoorlijk angstige wezens. Als je er goed op let, zie je hoeveel angst er is en hoe vaak wij ons laten leiden door angst. Ja, wij allemaal.

Je kent ongetwijfeld dat zeurderige stemmetje in je hoofd, dat iedereen nou eenmaal heeft:

”Dat gaat me nooit lukken”.
”Ik kan het niet”.
”Als ik dat zeg, krijg ik ruzie”.
”Dat hoort niet”.
”Wat ben jij toch een stomme muts….”
”Wat als het niet lukt?”
”Wat als het wel lukt?”
”Wat als ik er iets van zeg?”
”Wat nou als ze het stom vinden wat ik zeg?”
”Wat als ik nee zeg?”
”Wat als ik ermee stop?”

Wat als, wat als, wat als, wat als…..

Herkenbaar?
Dit zijn zomaar wat voorbeelden, de lijst is eindeloos.

De kunst is om je er bewust van te zijn en je er niet door te laten leiden. Want die stem komt voort uit angst en angst is, zoals je weet, een slechte raadgever..

Angst kost energie

We zijn vaak onbewust zo druk met dit soort gedachten. Zonder dat we het altijd door hebben, kosten die ”wat als” scenario’s” ons veel energie. Angst is een vervelend gevoel, dus dat ervaren we liever niet. We proberen het te negeren, te onderdrukken. Dat werkt natuurlijk niet. Al denken we er vanaf te zijn, stiekem zit die angst er nog en laten we ons er verdorie door leiden! En vaak leidt dat, uiteindelijk, tot gedoe. Op korte termijn kan het heel fijn zijn om je door angst te laten leiden.  Je gaat iets uit de weg, je hoeft iets niet aan te gaan. Ha, fijn is dat! Maar helaas, zoals dat gaat, als er een les is, komt die vroeg of laat toch weer op je pad…

Dus het heeft volstrekt geen zin om je te laten leiden door ”wat als” gedachten.
Je kan het overigens ook omdraaien he? Omdenken noemen ze dat…

Dus mijn vraag aan jou:
Wat als jij je niet langer zo laat beïnvloeden door ”wat als” gedachten?

Wat als jij je minder laat leiden door je hoofd?
Wat als jij eens aandacht geeft aan wat in jou leeft?
Wat als jij eens toegeeft aan je vermoeidheid?
Wat als jij eens toegeeft aan je verlangen naar rust?
Wat als jij überhaupt eens toegeeft aan jouw verlangens en behoeften?
Wat als jij eens echt aandacht geeft aan jezelf?
Wat als jij meer gaat vertrouwen op je intuïtie?
Wat als jij je gaat openstellen voor wat er nog meer mogelijk is?

Ruimte maken

Ik heb het vaker gezegd: ons denken is zo enorm beperkt en zit ons regelmatig in de weg. Het ziet vaak in no time de doem scenario’s, maar er is zoveel meer mogelijk dat we met ons verstand gewoon niet kunnen verzinnen. Daar is iets anders voor nodig. Bewustzijn, rust, de blik naar binnen. Uit de maalstroom stappen en voelen in plaats van denken. In contact met je lijf. In contact met wat in jou leeft. Met je hart, je intuïtie. Dan kun je voorbij die angst komen en kan er ruimte ontstaan. Ruimte voor vertrouwen, innerlijke rust, liefde.

Dit is geen makkelijke weg en het kost tijd, moed, geduld, liefdevolle aandacht. Mocht je daar hulp bij willen, mijn sessies zijn er op gericht je dichter bij jezelf te brengen. Om eindelijk eens voorbij die maalstroom aan belemmerende gedachten te komen, door te werken op een diepere, energetische laag. Want vaak zit de angst diep en zit die er al lang. En niet voor niets. Daar kom je niet van af door alleen op cognitief of zelfs gevoelsniveau te werken.

Angst is menselijk en angst op zich is niet erg, soms heel nuttig zelfs. Maar we laten ons te vaak leiden door volstrekt irrationele angsten en dat is zonde en kost enorm veel energie. Dus als je je niet langer wilt laten leiden door angst en ”wat als” en je meer wilt leven vanuit je gevoel, innerlijke kracht en intuïtie, worstel dan niet langer door. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of kijk verder op de website bij reading en healing sessie of lees wat een traject inhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.