Workshop: Met meer energie en plezier naar je werk

Veel professionals ervaren een pittige werkdruk. Er moeten targets gehaald worden, er is de ene vergadering na de andere en het gaat vooral om doelen en resultaten. Het is vaak actie op actie, veel denkwerk en beslissingen moeten snel genomen worden. Veel overleggen, praten en er is weinig ruimte voor gevoel, de wensen en behoeften van de medewerkers oftewel: de menselijke maat. En dat gaat maar door. Totdat het niet meer gaat. De verzuimcijfers liegen er niet om en steeds meer mensen ervaren een gebrek aan plezier en zingeving in hun werk.

Kan het niet anders?

Ja, dat kan. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en om goed voor jezelf te zorgen is het nodig dat je je bewust bent van wat er gaande is en je de signalen tijdig herkent. Dat je voelt wat nodig is en dat is lastig wanneer je, zoals velen, vooral handelt op basis van je ratio. Het vraagt om balans tussen hoofd, hart en buik. Er is immers zoveel meer dan enkel denken en presteren!

Deze workshop is bedoeld voor professionals die zich herkennen in het volgende:
• Je bent veelal in de actie-modus. Je gaat altijd door, ook als het tegenzit. Want tja, er is genoeg werk te doen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je bent een echte doorzetter!
• Dit kost je echter veel energie en je vindt het een uitdaging om goed met je energie om te gaan.
• Je zegt regelmatig ja terwijl je nee voelt. Grenzen voelen en aangeven is lastig voor je.
• Je bent een denker, twijfelt en piekert regelmatig. Je vertrouwt vooral op je ratio, terwijl je achteraf vaak denkt: ”ergens had ik al zo’n gevoel, had ik nou maar…zus of zo gedaan..”
• Je zou graag meer plezier en voldoening in je werk willen ervaren.

In deze workshop ga je ontdekken dat het anders kan en hoe dat kan!
Zo gaan we onder andere aandacht besteden aan het luisteren naar en vertrouwen op je intuïtie. Hoe kom je meer uit het denken en meer in contact met je gevoel en intuïtie?

We doen ontspannende oefeningen die je helpen om in de zogenaamde zijns-modus te komen waardoor je meer in het moment aanwezig bent. Om van hieruit vervolgens actie te ondernemen in plaats van puur actie op actie te doen. Wat heel vermoeiend is en vaak helemaal niet zo productief als we denken.

En we gaan aan de slag met jouw energie en kracht; hoe benut je die optimaal?
Hoe zorg je dat je niet uitgeput raakt?

Wat levert deze workshop je op?
• Je gaat ontdekken wat het alternatief is voor handelen op wilskracht en hoe dat werkt, zodat je meer energie overhoudt.
• Je leert te voelen wat wel/niet goed voor je is, zodat je je grenzen beter leert kennen en respecteren.
• Je weet hoe je meer aanwezig kunt zijn in het moment, i.p.v. altijd maar doorhollen. Dit scheelt stress en energieverlies en levert je meer rust en helderheid op.
• Je leert oefeningen die je meer innerlijke rust en ontspanning brengen, waardoor je kunt opladen en meer in contact komt met je gevoel en intuïtie. Hierdoor kun je beter voelen hoe het echt met je gaat en wat je nodig hebt, welke beslissing klopt.

Praktische info
De workshop wordt gegeven op vrijdagochtend 14 december van 9.30 uur tot 13.00 uur in Groningen.
De investering voor deze workshop bedraagt EUR 97,- exclusief BTW en is inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Bonus

Als je je vóór 5 december aanmeldt, ontvang je als BONUS een pakket met ontspanningsoefeningen (audiobestanden) die je dus thuis of waar dan ook kunt doen wanneer je wilt.