Over mij

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

De afgelopen tien jaar mocht ik voor veel en diverse organisaties aan het werk. Eerst als trainingsacteur, en later als trainer en coach, werd ik ingehuurd om professionals, teams en organisaties te helpen rond gedrag, communicatie en samenwerking.  Ontzettend leuk om te doen!

Naast veel enthousiasme, lef, betrokkenheid, humor en teamspirit zag ik ook steeds vaker een hoge werkdruk en professionals die zich het vuur uit de sloffen lopen. Ik merkte dat professionals die een verantwoordelijkheid voor anderen hebben, vaak niet zo goed voor zichzelf zorgen. Ook zag ik dat de nadruk veelal erg ligt op kennis en vaardigheden, op de ratio, terwijl er nauwelijks aandacht is voor hoe je omgaat met tegenslag bijvoorbeeld, want daar krijg je ook op het werk wel eens mee te maken. Aandacht voor wat situaties met medewerkers doen, überhaupt aandacht voor de mens- en gevoelskant ontbreekt vaak. Mede hierdoor ontstaat een gebrek aan energie en plezier, maar ook een gebrek aan echt open communicatie en onderlinge verbinding. In veel organisaties zijn teveel regels, protocollen, structuren en systemen en daar wordt niemand beter of gelukkiger van. Wat mij betreft mag er meer oprechte aandacht komen voor de menselijke waarden. Als professionals goed functioneren en plezier en zingeving in hun werk ervaren, wordt de organisatie daar immers ook beter van. Maar de mens op één, dan pas het systeem.

Het roer om

Zelf liep ik al op mijn 26e vast. Ik deed werk dat me onvoldoende uitdaging en voldoening bracht, negeerde de signalen van mijn lijf en ging stug door als de doorzetter die ik ben. Totdat het mis ging en ik bij de arbo-arts belandde. Hoewel dat erg vervelend was, heeft het me veel gebracht.  Ik ging op zelfonderzoek uit en leerde mezelf beter kennen. Ik ontdekte dat ik vanuit veiligheid voor de gebaande paden had gekozen, wat totaal niet bij me past. Ik kon niet anders dan concluderen dat ik lange tijd mijn gevoelens had weggestopt en voornamelijk vanuit mijn ratio had geleefd. Dat bleek toch vrij eenzijdig en uitputtend!

Ik leerde om (weer) op mijn intuïtie te vertrouwen en keuzes te maken die bij mij passen en die goed voor mij zijn. Ik ging mijn creatieve en intuïtieve kant, die ik jaren had verwaarloosd, verder ontwikkelen en kwam steeds meer in verbinding met wie ik werkelijk ben. En zo werd het plaatje steeds completer.

Kanteling

Steeds meer mensen realiseren zich dat er meer is dan enkel winst, productie en efficiency. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een andere benadering, waar meer aandacht is voor verbinding, zachtheid, menselijkheid en zingeving, ook op de werkvloer. Gelukkig gaan we, langzaam maar toch, steeds meer die kant op! Daarom richt ik mij op dienstverlenende professionals (ook als ondernemer of zzp-er) en organisaties om hen te helpen bij de balans tussen hoofd, hart en buik. Met coaching, training en begeleiding op het gebied van verbinding, intuïtief waarnemen, kwetsbaarheid, omgaan met gevoelens en emoties, maar ook energiemanagement en meer plezier en bezieling in je werk. Want dat is zo belangrijk!

Ik ben opgeleid als andragoog aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb gewerkt in de hulpverlening/preventie en zorg en welzijn. Ik ben tevens opgeleid als acteur in trainingen en assessments en heb jarenlang met veel plezier als acteur gewerkt. Van daaruit ben ik me verder gaan ontwikkelen tot trainer en coach. Ik heb diverse cursussen, workshops, opleidingen en trainingen gevolgd op divers gebied, o.a. lichaamswerk, intuïtief waarnemen, spirituele psychologie, coaching, meditatie, reiki, energetisch werk. Momenteel volg ik een opleiding tot allround energetisch therapeut. Ik ben nou eenmaal erg leergierig en geloof in life long learning.

Tot slot nog wat persoonlijke weetjes:

Ik ben een nuchtere Drent die al haar halve leven in Groningen woont. Een ”niet lullen maar poetsen type” volgens anderen (klopt). Maar ik ben niet alleen maar aards en nuchter, ook gevoelig, eigenzinnig, introvert, serieus, speels, leergierig, een doorzetter.

Nu heb ik veel meer dan enkel Noord-Nederland gezien, want zoals wel meer mensen reis ik graag. Maar dan echt heel, heel, heel graag! Ik ontdek graag hoe het er elders in de wereld aan toe gaat, ook, juist,  op minder voor de hand liggende locaties.

Ik word blij van zon, mooie schoenen, chocola, een bezoek aan de sauna, milkshakes, skiën, achtbanen,  appelmoes, natuur, yoga, skaten en goede boeken, films en series. Ik doe ook nog aan kickboksen, hardlopen en pilates en ik kan ook heel goed even lekker niks doen. Ik ben een groot voorstander van humor en zelfrelativering, dat neem ik ook mee in mijn werk.

Denk je dat wij een ”match” zijn en ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.