Over mij

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

Ik weet alles van niet in verbinding zijn met jezelf en een masker opzetten. Ik ben een expert als het gaat om jezelf aanpassen om de lieve vrede te bewaren, aanvoelen wat anderen nodig hebben en doen wat anderen gelukkig maakt. Jezelf niet helemaal laten zien, mooi weer te spelen en door te zetten.

Steeds maar weer. Het contact met je gevoel kwijt te raken en lekker veilig vanuit je hoofd te leven.

Been  there, done that. Didn’t like it.

 

Maar damn, wat heb ik er veel van geleerd en wat heeft het me sterker gemaakt.

Ja, cliché en waar.

Het roer om en terug bij het begin

Ergens along the way werd het me duidelijk dat ik vanuit veiligheid voor de gebaande paden had gekozen. Terwijl dat zo niet bij me past! Na het gymnasium ging ik keurig naar de universiteit. Omdat het kon en ik een leuke opleiding had gevonden. Maar ging mijn hart er echt heel veel sneller van kloppen? Nee, dat niet.

Ik was nog maar in de twintig en in mijn eerste baan toen ik me afvroeg: ”Is dit het? No way, dit wil ik niet”. Blijkbaar moest ik eerst vastlopen voordat ik besloot het roer drastisch om te gooien. Om het masker af te zetten en mezelf te zijn en te laten zien. Niet zozeer vanuit mijn hoofd te leven maar weer meer op mijn intuïtie te varen en keuzes te maken die bij mij passen en die goed voor mij zijn. Het te vroege overlijden van mijn moeder drukte me met de neus op de feiten: dit is mijn leven en ik ben de degene die ervoor moet zorgen dat ik alles eruit haal wat erin zit. En niemand anders. Ik ben degene die bepaalt hoe ik mijn leven leid en dat doe ik lekker op mijn eigen-wijze manier! Niemand die me daar ooit in tegenhield overigens, behalve…ikzelf.

Je kan dus zeggen dat ik mijn volwassen leven ben begonnen vanuit de ratio, vanuit mijn hoofd. Om er vervolgens vrij snel achter te komen dat dit niet zaligmakend is en vrij eenzijdig. En dus ging ik mijn creatieve en intuïtieve kant verder ontwikkelen. Ontdekte ik dat wat ik al mijn hele leven zag en aanvoelde niet gek, maar juist heel natuurlijk is. Dat mijn zesde zintuig vrij goed ontwikkeld is. En zo kwam ik meer in verbinding met wie ik werkelijk ben. Wie ik altijd al was geweest en wat ik als kind al wist. Terug bij het begin dus eigenlijk.

Je eigen pad bewandelen

Zoveel jaren later, zoveel ervaringen rijker en lessen wijzer, weet ik inmiddels dat er heel wat mensen zijn die de verbinding met zichzelf kwijt zijn. Die proberen te voldoen aan de eisen van de maatschappij en mee te gaan met de massa, terwijl dat hen helemaal niet past.  En het ze ongelukkig maakt.

Ik geloof dat de wereld dringend behoefte heeft aan mensen die buiten de kaders denken, die niet klakkeloos alles overnemen en voor waar aannemen. Die buiten de gebaande paden gaan en die zich niet in een hokje laten plaatsen. Die ook voelen in plaats van enkel denken, denken, denken. Ik geloof dat het juist goed is als meer mensen trouw aan zichzelf zijn. Want het contact met anderen begint altijd met het contact met jezelf.

Ik heb zelf met vallen en opstaan mijn ware natuur herontdekt. Ik heb geleerd om (weer) te vertrouwen op mijn intuïtie en te luisteren naar de juiste innerlijke stem. Om echt te kiezen voor dat wat bij mij past en mijn leven te leiden zoals dat voor mij bedoeld is. Als onderdeel van het grotere geheel, in verbinding met mezelf en anderen. Bewust zijn. Stukken leuker joh!

Verwacht geen zweverig gedoe of populaire spiri poespas, ik ben meer van de degelijke polderspiritualiteit:). Een combi van gezond verstand en een vleugje mysterie.

Wat betreft werk en opleiding: ik ben opgeleid als andragoog en heb gewerkt in de hulpverlening/preventie en zorg en welzijn. Maar ik ben ook actief geweest in theater, heb een acteeropleiding gevolgd en heb jarenlang als acteur gewerkt in bedrijfstrainingen en assessments. En van daaruit heb ik me verder ontwikkeld en nu hou ik me dus bezig met coaching, training en reading.

Vanaf ongeveer mijn 25e heb ik allerlei cursussen, workshops, opleidingen en trainingen gevolgd op divers gebied, o.a. lichaamswerk, intuïtie, yoga, spirituele psychologie, meditatie, reiki, healing, reading, communicatie, acteren, presenteren, mindset/positief denken en nog veel meer. En dat blijf ik doen want ik ben erg leergierig en geloof in life long learning.

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Ik help je graag om jouw ware natuur te herontdekken en meer rust, vertrouwen en plezier te ervaren. Voluit te leven op jouw manier, zoals dat bij jou past.

O ja, dan nog dit:

Ik ben een nuchtere Drent die al haar halve leven in Groningen woont. Een ”niet lullen maar poetsen type” volgens anderen (klopt). Maar ik ben niet alleen maar aards en nuchter, ook gevoelig, eigenzinnig, introvert, serieus, speels, leergierig, een doorzetter.

Er schuilt tevens een avonturier en wereldreiziger in mij; ik ontdek graag hoe het er elders in de wereld aan toe gaat en heb al aardig wat mooie reizen gemaakt. Ook naar minder voor de hand liggende locaties. Ik treed letterlijk graag buiten de gebaande paden.

Ik word blij van zon, mooie schoenen, chocola, een bezoek aan de sauna, aardbeienmilkshakes, skiën, achtbanen, cocktails, appelmoes, natuur, yoga, skaten en goede boeken, films en series. Ik doe ook nog aan kickboksen, hardlopen en pilates en ik kan ook heel goed even lekker niks doen.

Tot slot ben ik een groot voorstander van humor en zelfrelativering, dat neem ik ook mee in mijn werk. Het hoeft niet altijd zo serieus 🙂

Denk je dat wij een ”match” zijn en ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Ook als je nog vragen hebt hoor ik graag van je. En je kan ook mijn gratis cadeaupakket aanvragen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *