Visie

Balans vinden in een samenleving die uit balans is…

We leven in een enorm prestatiegerichte maatschappij, waarin alles ontzettend snel gaat en iedereen het druk lijkt te hebben. We geloven maar al te graag in de illusie van maakbaarheid en zien geluk als doel op zich waardoor we steeds moeilijker om kunnen gaan met tegenslagen, pijn, ellende. We stellen hoge eisen aan onszelf en elkaar. De focus ligt sterk op de buitenwereld, we besteden doorgaans bitter weinig aandacht aan onze binnenwereld. We zijn vooral van het DOEN en vergeten om simpelweg te ZIJN.

Werk en privé lopen in elkaar over, we hebben allemaal veel ballen in de lucht te houden en iedereen maakt ook wel eens vervelende dingen mee, die wanneer ze niet goed worden verwerkt, tot problemen in werk en privé kunnen leiden. Veel organisaties kampen met hoge verzuimcijfers. Medewerkers ervaren een hoge werkdruk, de stressklachten nemen toe, steeds meer mensen raken burnout. Op steeds jongere leeftijd ook. Naast dat dit buitengewoon vervelend is voor degene zelf, kost verzuim de organisatie ook veel geld.

Dat kan toch anders?
Zeker! Dat kan en is hard nodig!

Het is natuurlijk geen toeval dat steeds meer mensen de verbinding met hun essentie kwijt zijn en uit balans zijn. Dat heeft echt alles te maken met onze huidige, onnatuurlijke manier van leven. We zijn gaandeweg teveel vanuit ons hoofd gaan leven en werken. Menselijke aspecten, zoals ons gevoelsleven, empathisch vermogen, compassie, intuïtie, behoefte aan verbinding , mogen meer aandacht krijgen. We mogen leren om natuurlijkheid meer toe te laten in ons leven. We zijn geen robots, dus laten we ons ook niet zo gedragen.

Verandering begint bij jezelf

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Steeds meer mensen realiseren zich dat er meer is dan enkel winst, ratio, productie en efficiency en er ontstaat steeds meer behoefte aan een andere benadering, met meer aandacht voor verbinding, zachtheid, menselijkheid en zingeving. Ook op de werkvloer. We bewegen toe naar een wereld waar meer ruimte en waardering is voor niet alleen rationeel denken, maar ook voor emoties en gevoelens, voor onze intuïtieve vermogens, voor meer compassie voor elkaar, meer gelijkheid, echt luisteren naar de ander, duurzaamheid, onderlinge verbondenheid.

Ik draag daar graag mijn steentje aan bij en richt me op dienstverlenende professionals (ook als ondernemer of zzp-er) en organisaties die toe zijn aan een nieuwe manier van leven en werken. Ik begeleid hen bij het vinden van (meer) balans tussen ratio en gevoel, tussen binnen en buiten. Dat doe ik met individuele (energetische) coaching maar ook met training en advies. Denk bijvoorbeeld aan preventieve coachingtrajecten om uitval door burnout te voorkomen.

Aandacht voor het complete plaatje

Ik kijk naar het totaalplaatje. Emoties, gedachten, fysieke klachten, spirituele vragen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is belangrijk om naast het rationele, ook aandacht te hebben voor de gevoelskant. Ook op de werkvloer. Denk aan goed om kunnen gaan met emoties of conflicten, maar ook  durven vertrouwen op intuïtie in plaats van enkel analyseren en beredeneren. Of in contact zijn met je innerlijk vuur, je drijfveren en verlangens. En natuurlijk is het van belang dat professionals goed kunnen omgaan met hun energie en niet zozeer vanuit wilskracht, maar meer vanuit hun innerlijke kracht handelen.

Mijn coaching bestaat uit een combinatie van praktische, nuchtere no-nonsens coaching en diepgaand energetisch werk. Naast individuele verandertrajecten bied ik ook training en advies. Denk bijvoorbeeld aan preventieve coachingtrajecten om uitval door burn-out te voorkomen of bewustzijnstrajecten en leiderschapstrainingen. Uiteraard bied ik ook maatwerk, neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Ben jij een professional en spreekt bovenstaand verhaal jou? Ik begeleid jou of je medewerkers graag in dit bewustzijn- en ontwikkelingsproces. Lees verder bij mijn aanbod van diensten wat ik te bieden heb of neem contact met me op. Ik bied graag maatwerk en denk graag met je mee.

En wie ben ik? Wat weet ik ervan? Dat lees je onder Over mij

Klaar voor verandering?