In hoeverre ben jij je bewust van wat je zelf creëert?

Je creëert je eigen realiteit.
Dat heb je wellicht weleens gehoord of gelezen, misschien ook wel van mij.
Maar wat wordt er nou precies mee bedoeld?

En hoe werkt dat dan, vraag je je wellicht af?

Welnu, dan moeten we het hebben over energie. Alles is energie, zei Einstein al. Dat wat wij materie noemen, is in feite energie. De trilling is alleen verlaagd zodat het waarneembaar wordt voor onze zintuigen.
Laat dit even binnen komen.

De stoel waarop je zit. Je agenda.  De planten en bloemen in je tuin. Je hond of kat.

Je handen, jijzelf.
Energie.
Je gedachten, emoties, de woorden die je uitspreekt, je overtuigingen, herinneringen, OOK energie.Jij bent energie en energie is overal om je heen. Het allesomvattende veld, of de kosmos, universum of hoe je het wilt noemen, bestaat volgens de kwantummechanica uit een combinatie van deeltjes (vorm) en golven (energie). Deeltjes verschijnen vanuit golven zodra het in contact komt met het sterk geconcentreerde bewustzijn van een waarnemer. Dus: energie + aandachtig bewustzijn=vorm.Are you still with me?

Uit onderzoek blijkt dat alle energie in het universum voor slechts ongeveer 4 % bestaat in de vorm van materie. De rest werd lang gezien als niets, maar het blijkt dat juist dit niets enorm belangrijk is voor onze realiteit. Deze enorme hoeveelheid levensenergie blijken we te kunnen aansturen met ons bewustzijn waardoor het vorm wordt.
Energie is trilling en vibreert op allerlei frequenties. Denk maar aan een muziekinstrument, de snaren van een gitaar brengen verschillende klanken voort. Een lagere vibratie betekent een lagere trillingsgolf, dus in dit geval een lagere toon. Nu blijkt dat wij dus energie kunnen beïnvloeden met ons bewustzijn, onze intentie bepaalt de uitkomst. Onze eigen trilling bepaalt de uitkomst, een lagere trilling geeft een andere vorm dan een hogere trilling. Wat je in het veld stopt, krijg je eruit terug. Ja, dit is best ingewikkelde kost met grote implicaties.

Waar zit je met je bewustzijn?
Heel concreet: als jij boos of verdrietig bent, straal je een andere energie uit wanneer je in een staat van dankbaarheid of liefde bent. Logisch toch? Dat kun je ook voelen, boosheid voelt anders dan dankbaarheid. Anderen reageren weer met hun energie op onze energie. Energie heeft de gewoonte gelijksoortige energie aan te trekken. Angst en negativiteit zijn dus besmettelijk, maar vertrouwen en liefde ook. Zo creëren we dus onze eigen realiteit, tot op zekere hoogte.
Het punt is dat we ons hier nog nauwelijks bewust van zijn. De wetenschap is hier best al lang bekend mee, maar  is erg terughoudend met het delen van deze informatie. Het heeft tenslotte ook enorme gevolgen voor hoe we naar de wereld kijken en onszelf, hoe we alles in de realiteit hebben vorm gegeven. Ik denk dat men bang is voor wat er gebeurt als dit common knowledge is en mensen door gaan krijgen dat ze veel meer power hebben dan ons eeuwenlang is wijsgemaakt…Misschien denk je nu: betekent dit dat de ellende in mijn leven, dat ik dat zelf heb veroorzaakt? Dat het mijn eigen schuld is?
Nee, dat bedoel ik niet. Dat is te kort door de bocht. Sowieso gaat het nooit over schuld, je kan geen schuld hebben aan iets waar je je niet bewust van was (wat dus niet vreemd is aangezien deze kennis niet wijdverbreid is), daarnaast zit het iets genuanceerder in elkaar.
Desalniettemin is het wel zo dat we zelf wel degelijk iets van invloed hebben. Op wat je overkomt in het leven aan rampspoed en tegenslag, daar heb je doorgaans weinig of geen invloed op, wel op HOE je ermee omgaat.

Als we bijvoorbeeld blijven hangen in negativiteit, en zeg nou zelf, we zijn allemaal weleens in die valkuil gestapt, dan kunnen we kwesties erger maken dan ze zijn. Bijvoorbeeld wanneer je blijft hangen in de slachtofferrol en anderen de schuld geeft van jouw ellende. Zo bevind je je in een lagere energie en voor even is dat niet erg, maar als het te lang duurt doordat je erin blijft hangen, kan je zo dus meer gedoe aantrekken, totaal onbewust. Jouw benadering van mensen die jij de schuld geeft van jouw ellende, kan ervoor zorgen dat zij weer niet zo leuk op jou reageren en zo zet je onbedoeld een kettingreactie in gang.
Of denk eens aan een slechte dag, waarop je al geïrriteerd wakker werd en de rest van de dag allerlei irritaties en tegenslagen hebt: je valt van de trap, mist je trein, je vergeet een belangrijke afspraak of je raakt een belangrijk document kwijt, je hebt een aanvaring met een collega of je partner etc. Je kent het wel toch? Ook dat heeft te maken met een bepaalde energie waar je in blijft hangen waardoor je ongewild meer van hetzelfde aantrekt.

Wat we niet willen zien, projecteren we op anderen

We hebben allemaal zo onze pijnpunten en schaduwzijden zoals dat heet, dat is nou eenmaal zo. En wanneer we ons daar niet of onvoldoende bewust van zijn, willen we nogal eens reageren vanuit onze eigen pijn op anderen. Wederom totaal onbewust maar met soms grote gevolgen. Kijk maar eens naar jouw eigen leven, naar gedoe dat je hebt ervaren met anderen. Of kijk eens naar je omgeving of naar het grote plaatje: het wereldwijde gedoe, conflicten, oorlogen. Dat is allemaal geen toeval natuurlijk. Helaas worden bepaalde dingen ook juist bewust in gang gezet, de machtige mensen in deze wereld weten namelijk heel goed hoe dit werkt. En daar wordt dus misbruik van gemaakt.Het is zaak om je bewust te worden van jouw eigen pijnpunten en schaduwzijden, om er licht op te werpen. Cliche, maar dat is het enige dat werkt. Negeren maakt niet dat het verdwijnt, al wil je dat nog zo graag, het maakt het juist erger. Alleen wanneer je jouw monsters durft aan te kijken, kan je ze transformeren. Duisternis kan je alleen verdrijven met licht, maar je mag de monsters eerst ook aankijken, recht in de bek en dan zul je zien dat die monsters ineens niet meer zoveel macht over je hebben.

Griet op de Beeck, ik ben niet voor niets fan van haar schrijfkunst, heeft dat zo prachtig verwoord in haar boek Kom hier dat ik u kus:

“Misschien zijn alle draken in onze levens eigenlijk prinsen en prinsessen die alleen maar zitten te wachten op het moment waarop we eindelijk, mooi en moedig, in actie schieten. Misschien is datgene waar we bang voor zijn in zijn blootste essentie iets hulpeloos wat onze liefde zoekt.”

Dat is precies wat het is. Het vraagt om moed en niet toevallig is moed energetisch gezien het kantelpunt om je eigen energetische frequentie te verhogen.

Ik ben benieuwd wat dit blog met je doet en wat jouw ervaringen op dit vlak zijn? Herken je het of schiet je enorm in de weerstand als je dit leest? Alles is goed he? Indien je weerstand voelt, probeer dan eens deze weerstand verder te onderzoeken. Waar komt het vandaan? Wat heeft het je te zeggen?

Ben jij eraan toe om jouw draken en monsters onder ogen te zien? Zodat ze niet langer de regie hebben over jou en jij weer aan het roer komt te staan?
Wil jij meer handelingsruimte creëren en meer innerlijke kracht en energie ervaren?
Kijk dan eens bij mijn aanbod, ik bied verschillende mogelijkheden tot ondersteuning.

2 gedachten over “In hoeverre ben jij je bewust van wat je zelf creëert?”

 1. Wat een goed en helder geschreven stuk Corry!

  Niet altijd even makkelijk om in duidelijke (voor een breed publiek begrijpelijke) taal te spreken en schrijven over dingen die je vooral moet beleven/ ervaren/ voelen.

  Tijdens het lezen bemerk ik ook raakvlakken met vele mooie teachings, boeken en seminars van o.a. Eckhart Tolle, Byron Katie, Neale Donald Walsch, Abraham Hicks, Joe Dispenza, Gregg Braden en Bruce Lipton.

  Deze tekst nodigt zeker uit tot verder grasduinen op jouw website. En dat ga ik ook zeker doen!

  Dank je en groet, Misha

  1. Hoi Misha,

   Dank voor je reactie, leuk dat je aan het rondkijken bent op mijn website!
   Ja, die raakvlakken heb je goed gezien. En inderdaad is dit niet makkelijk te beschrijven dus leuk om dit zo van jou te lezen.

   hartelijke groet, Corry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.