Van buiten naar binnen of van binnen naar buiten?

Het is bekend dat de herfst een periode is van terugtrekken, minder actie, loslaten wat niet meer nodig is, naar binnen keren. Nu het weer kouder en natter wordt, blijven we meer binnen, lekker bij de kachel of verwarming. Knus op de bank met kaarsjes aan, een gezellig sfeertje creëren. Veel mensen hebben moeite met de wisseling qua weer, maar vinden dat laatste wel leuk aan de herfst. Waar in de zomer ons energiepeil hoog is en we volop zin hebben om activiteiten te ondernemen, neemt die energie nu wat af. Een natuurlijk proces.

Afleiding vanuit de buitenwereld

Met alles dat momenteel gaande is in de wereld om ons heen, aan chaos, onzekerheid, leugens en manipulaties, kunnen we deze periode van rust en naar binnen keren en reflectie, goed gebruiken. Het is heel makkelijk om je mee te laten slepen door alles wat om ons heen gebeurt. Het is normaal dat het angst en onrust bij je oproept. Er wordt zoveel op ons afgevuurd momenteel, natuurlijk komt dat binnen. Het is echter van belang je hiervan bewust te zijn en je er niet door te laten (af)leiden. De uitdaging is om het te observeren en te voelen, maar je er niet door te laten sturen.

Zodra je dat doet, ga je mee in de lagere energie en trek je zo onbewust meer onrust, chaos, manipulatie en dergelijke aan. Gelijksoortige energieën trekken elkaar immers aan. Door je angst of boosheid bijvoorbeeld te voelen en te verteren, lost het als het ware op en kom je in een andere, hogere frequentie terecht. Kalmte, tevredenheid, dankbaarheid, vertrouwen zijn hogere frequenties die dus ook weer hogere frequenties aantrekken.

Denk maar aan die keer (wie kent het niet) dat je ‘s ochtends met je verkeerde been uit bed stapte en er vervolgens van alles tegenzat.  Waardoor je chagrijnig en kortaf werd en mensen om je heen vervelend op je reageerden. Echt zo’n dag waarvan je denkt: laat het snel voorbij zijn!

Vergelijk het met de verschillende radiozenders, die je kan oppikken als je op de juiste frequentie zit. Wat je uitzendt krijg je terug. Dat is een natuurwet. De angst die nu wordt verspreid voor virussen, klimaat, energiekosten, vluchtelingenstromen en weet ik wat meer kent een lage trilling en zal aanhaken bij iedereen die zich in een bewustzijnstoestand bevindt met ook een lage trilling. Het is daarom nu meer dan ooit nodig om allereerst in contact te zijn met jezelf en vervolgens eerlijk te zijn over wat er in jou leeft. Ervaar jij nog angst, wrok, haat, jaloezie? Waar voel je dat in je lijf? Welke situaties of personen triggeren die emoties bij je? Het gaat erom dit te kunnen zien bij jezelf, zonder oordeel. Durf daar dan naar te kijken, voel en doorleef het zodat het jou niet langer beheerst en je niet wordt meegezogen in de lagere bewustzijnstoestanden van anderen. Zo kan je makkelijker bij jezelf blijven en zuiver voelen wat waar is en niet, wat klopt voor jou en niet. Stevig en zuiver in verbinding met jezelf doorzie en doorvoel je manipulaties en dubbele agenda’s.

van binnen naar buiten

Benut deze periode dus om naar binnen te keren. Merk je dat je toch bent meegesleurd in de angst en paniek? Geeft niks, dat is menselijk. Je kunt altijd weer terug naar binnen met je aandacht. Steeds opnieuw. Blijf voelen wat voor jou klopt, blijf in verbinding met je hart. Jouw innerlijk kompas wijst je altijd de weg, dat kan echter alleen als er geen ruis op de lijn zit zoals onverwerkte, genegeerde emoties, onverwerkte trauma’s. Nu is de tijd om hiermee aan de slag te gaan. Zoals ik altijd zeg: zo binnen, zo buiten. De buitenwereld met alles daarin wat mooi is maar ook wat afschuwelijk is, hebben wij zelf gemanifesteerd.  Door onze gedachtekracht, door de energie en dus de trilling die we zelf zijn en uitzenden. Alles wordt opgepikt en terug gezonden. Heel lang was het van buiten naar binnen en lieten we ons leiden door alles buiten onszelf. Het is tijd om onze innerlijke leiding terug te pakken en we bewust van binnenuit naar buiten toe creëren.

Willen we de boze buitenwereld verbeteren, dan mogen we dus bij onszelf beginnen. De Map of Consciousness werd ontwikkeld door dr. David Hawkins en geeft een overzicht van de verschillende bewustzijnstoestanden waarin we ons kunnen bevinden, met de daarbij behorende mens- en godsbeelden. Deze kun je gebruiken om te onderzoeken voor jezelf waar jij je doorgaans bevindt in dit schema. Dat kan verschillen per situatie of per moment, maar je kan wel observeren in welke frequentie je je overwegend bevindt.

Wil je meer hierover weten of wil je werken aan jouw bewustzijnsontwikkeling in een individueel traject? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.