Wat mag jij aan het licht brengen?

We weten allemaal dat angst een slechte raadgever is. En toch, leiden veel mensen hun leven vanuit angst. Dat hebben ze zelf vaak niet door, omdat het grotendeels onbewust gaat. Volautomatisch stappen we in de valkuilen en patronen en dat wordt het lijden. Hoe zeer wij leven in een op angst gebaseerde wereld, is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Niet alleen covid 19 is zeer besmettelijk, dat geldt ook voor angst. We kunnen hiermee doorgaan en verder afdalen langs de negatieve spiraal of we kijken onze angst recht in de bek zodat we het vervolgens kunnen transformeren.Wat mag er aan het licht komen?

Steeds meer komen er op zowel individueel als collectief niveau kwesties aan de oppervlakte die niet zo fraai zijn, pijnlijk, oneerlijk. Het is blijkbaar nu de tijd om dat wat nog onvoldoende aandacht heeft gehad, nu aan het licht te brengen. Vanuit het duister naar het licht. Dit hoort bij de transitie waar we in zitten, die overigens wel jaren kan duren. Om mij heen zie ik dit gebeuren, bij cliënten, maar ook in de samenleving, bij organisaties zoals bijvoorbeeld de belastingdienst. Oude kwesties komen naar boven en soms zelfs opnieuw, omdat er blijkbaar nog wat meer licht op mag worden geworpen. Wat het ook is, waar het ook om gaat, wat het vraagt is om er met (liefdevolle) aandacht naar te kijken en het te erkennen. Wat niet gezien en erkend wordt, komt vroeg of laat weer terug in je leven, op allerlei manieren, in steeds weer andere uitingsvormen. Dat is precies waar het bij healing om gaat, zonder oordeel kijken naar datgene wat je liever diep weggestopt houdt.


Take off your shitcoat!

De ironie is natuurlijk dat hoe langer je dat negeert, hoe meer het jou regeert. Je reageert dan continu op allerlei triggers om je heen, dat kan een collega zijn, je buurvrouw, of de gebeurtenissen rondom corona, vanuit precies dat weggestopte oude stuk pijn. 
Ik luisterde eens naar een Amerikaanse schrijver en motivational speaker zoals dat heet, die het heel treffend en eh, ja ook erg beeldend omschreef: ”We all carry a shit coat”. We willen onze pijn niet aankijken en zeulen dat maar met ons mee, steeds komt er meer shit bij, hup, weer een nieuwe laag op je jas vol stront! ”That stinks!! TAKE OFF YOUR SHIT COAT!”

Tja, ik denk in beelden dus ik zag het helemaal voor me, maar hij heeft wel gelijk. We maken het leven onnodig zwaar door de oude shit die we meedragen, de oude verhalen die we nog steeds geloven. We bieden weerstand tegen de pijn die we voelen in plaats van het te verteren. En we lijden vooral pijn, niet door de pijn zelf, maar door de gedachten erover (de gebeurtenis die ooit de pijn veroorzaakte en over onszelf).

Door daar liefdevol naar te kijken en te durven voelen, kun je dit alles loslaten en dan ontstaat er ruimte zodat de energie in jou weer vrij kan stromen. Middels de energetische healing sessies die ik bied, wordt het lichaam ondersteund in dat naar de oppervlakte laten komen en loslaten. Zo ruim je op wat niet langer nodig is en kom je meer in verbinding met jezelf. Je fundament wordt steviger en vanuit die versterkte verbinding met jezelf ga je het contact met de buitenwereld aan. Wat een stuk makkelijker wordt omdat er minder ruis op de lijn is. Je reageert niet meer vanuit oude pijn, maar vanuit het hier en nu.

Is dit herkenbaar voor jou? Merk je dat ook in jouw leven bepaalde thema’s naar boven komen? Wil je ruimte maken en meer vanuit verbinding met jezelf leven en dus meer ontspanning en vertrouwen in jezelf ervaren? Is het tijd om jouw shit coat uit te doen?

Ik heb ruimte voor nieuwe
 individuele trajecten, kort of iets uitgebreider. Ervaar je onrust en onduidelijkheid en wil je een ophelderingssessie ervaren? Neem gerust contact met me op om te bespreken wat voor jou het beste past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.